Новини

Незаконни водопроводни отклонения бавят асфалтирането на ул. „Морска“ в Поморие

morska

Уважаеми съграждани, Във връзка с изпълнението на проект „Реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие” Ви уведомяваме, че поради НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ превключвания към стария водопровод, извършени от недобросъвестни граждани, се налага прекъсване на водоподаването на ул. „Морска“, пресечните на нея улици, както и на ул. „Княз Борис I“, в участъка от комплекс „Сънсет ризорт“ до манастир „Свети Георги“, до ... Пълния текст »

Поморие посреща туристи с чисти морски води

IMG_3343-Small

Преди началото на туристическия сезон ще приключи най-големият проект на Община Поморие „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на град Поморие”. Към момента са изпълнени 80% от планираните строително – ремонтни дейности за реконструкция и модернизация на ВиК мрежата и пречиствателната станция за отпадни води, която включва ... Пълния текст »

Изявление на кмета Иван Алексиев относно изпълнението на проекта за водния цикъл на Поморие

txt

ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАД ПОМОРИЕ  Уважаеми съграждани, Решението Община Поморие да кандидатства по проект за рехабилитация на ВиК мрежата и пречиствателната станция на града, е взето след множество сигнали и оплаквания, подавани от Вас през годините, за често наводняване на улици, за неправилно оттичане на отпадъчните води, за често задръстване на шахти и за опасност от замърсяване на околната среда.  ... Пълния текст »

Затварят ул. “Проф. П.Стоянов” за периода от 19.02 до 16.03.2015 г.

znak

Уважаеми съграждани, Във връзка с изпълнението на проект „Реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата  на град Поморие” Ви  уведомяваме, че поради изграждане на нови водопроводни и канализационни клонове ще бъде затворена за дижение ул. “Проф. П.Стоянов” в участъка от ул. “Солна” до ул. “Европа” за периода от 19.02 до 16.03.2015 г. Достъпът до МБАЛ-Поморие ще бъде подсигурен. Извиняваме се за ... Пълния текст »

Участък от ул. „Манастирска” ще бъде затворен за движение. Променя се и маршрутът на градския транспорт

1

Уважаеми съграждани, От 16 февруари  до 16 март 2015 г., ул. „Манастирска”, в участъка от ул. „Сранджа” до ул. „Мусала”, ще бъде затворена за движение за всички моторни превозни средства, във връзка с изпълнението на проект „Реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на град Поморие”. Това налага промяна и в маршрута на градския транспорт: Отпадат всички спирки на ул. „Мусала”. В ... Пълния текст »

Проектът за водния цикъл на Поморие разкрива историята на града

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Църква, некропол, саркофаг, част от крепостната стена на Улпия Палеокастро Анхиало и късноантична сграда бяха открити по време на строителните дейности по водния цикъл на Поморие в квартал „Север”. „Саркофаг на Теофилакт Лагоматис” – тези думи са изписани върху каменния ковчег, който е разкрит на ул. „Гладстон”. Саркофагът е поставен в северното предверие на църква и по палеографски данни надписът ... Пълния текст »

Намерени са археологически артефакти при изпълнението на водния цикъл на град Поморие

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Откриха ценни археологически находки в кварталите „Север” и „Свети Георги” при изпълнение на строително-монтажните работи за полагане на водопроводни и канализационни тръби по проекта за рехабилитация на ВиК мрежата на гр. Поморие. Сред артефактите е саркофаг от късна антична епоха V-VI век, останки от крепостни стени, археологически структури, представляващи улична настилка от добре обработени каменни блокове, стени от сгради, мраморна ... Пълния текст »

Участъкът от ул. “Княз Борис I” остава затворен до сряда

Graphic1 (Medium)

Уважаеми съграждани, Поради непредвидено забавяне на строително-ремонтните дейности на ул. „Княз Борис I”, участъкът от ул. „Средна гора” до ул. „Мусала”, остава затворен за движение на моторни превозни средства до 22.10.2014 г./вкл./ Движението ще се извършва по обходен маршрут, както следва: по ул. „Ангел Кънчев”, за всички леки и лекотоварни превозни средства. по ул. „Мусала” и вход/изход откъм Слънчев бряг, за всички тежкотоварни автомобили ... Пълния текст »

Участъкът от ул. “Княз Борис I” остава затворен до понеделник

Graphic1 (Medium)

Уважаеми съграждани, Поради непредвидено забавяне на строително-ремонтните дейности на ул. „Княз Борис I”, участъкът от ул. „Средна гора” до ул. „Мусала”, остава затворен за движение на моторни превозни средства до 20.10.2014 г./вкл./ Движението ще се извършва по обходен маршрут, както следва: по ул. „Ангел Кънчев”, за всички леки и лекотоварни превозни средства. по ул. „Мусала” и вход/изход откъм Слънчев бряг, за всички тежкотоварни автомобили ... Пълния текст »

Започват строително-монтажните дейности по основни улици в Поморие

карта по райони - финал2 (Large)

Уважаеми съграждани, Във връзка с изпълнението на проект „Реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие”, на 23 септември 2014 г., ще започнат строително-монтажните дейности на главната улица в града –„Княз Борис I”. Три екипа ще работят едновременно в лявата лента на платното, по посока центъра на града, като началната точка е от пресечката с ул. „Средна гора”, а ... Пълния текст »